|
|
Maak de groente schoon.
Snijd 1 ui, de knoflook en de halve peper klein.
Fruit de ui en knoflook met de tomatenpuree in 1 eetlepel olie zacht.
Voeg de peper en de bulgur toe en bak kort mee.
Giet er 30 cl water bij en breng dit aan de kook.
Neem de pan van het vuur en laat de bulgur afgedekt 10 minuten wellen.
Giet eventueel overtollig vocht af.
Laat de bulgur afkoelen.
Was de munt en knip het klein.
Was de halve citroen en rasp wat van de schil.
Maak de bulgur op smaak de munt, geraspte citroenschil en wat citroensap.
Laat van de venkel en de andere ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar.
Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dikke plakken.
Snijd de radicchio in 4 stukken.
Rijg de groente aan satéprikkers of pennen en bestrijk ze met wat olie.
Rooster de groente in 10 minuten in een grillpan gaar en lichtbruin.
Draai de groente regelmatig.
Hak de hazelnoten grof.
Schep de granaatappelpitjes door de bulgur, strooi de hazelnoten erover en leg de groentespiesen erop.