Geroosterde pompoensalade

Geroosterde pompoensalade

  • 1 stuk flespompoen
  • olie
  • peper & zout
  • 200 g rauwe ham
  • 100 g rucola
  • 3 eetl. extra vierge olijfolie
  • balsamico azijn
  • 40 g pecorinokaas

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen, snijd in de lengte doormidden en lepel de pitten eruit.
Snijd de helften in de lengte doormidden en snijd de vier stukken in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Was de rucola.
Meng de pompoenplakken in een kom met wat olie, peper en zout naar smaak (gebruik chilipeper als je van pittig houdt).
Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoenplakken 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Keer ze na 10 minuten om.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Meng de olie en azijn tot een dressing.
Verdeel over elk bord 5 plakken rauwe ham, zodat de bodem bedekt is.
Meng de rucola goed met de dressing en leg op elk bord een handje sla, bovenop de ham.
Verdeel de pompoenplakken over de borden.
Schaaf wat kaassnippers over elke salade.

Bron: Verse oogst

Terug