Gekookt ei in groentegelei op een zoetzure rauwkost salade

gekookt_ei_groentegelei (3K)

  • 4 hardgekookte eieren
  • ½ l kippenbouillon
  • 100 g roerbakgroenten
  • 6 in koud water geweekte gelatineblaadjes
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 pot rauwkostsalade
  • krop groene sla
  • 4 eetl. cocktailsaus
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Verwarm de kippenbouillon en kook hierin 2 minuten de roerbakgroenten.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze aan de roerbakgroenten toe.
Laat het geheel nu afkoelen.
Leg de geschilde, gekookte eieren in ronde kommetjes.
Als de groentegelei dikker begint te worden, deze over het ei gieten tot het kommetje gevuld is.
Als alle vier de kommetjes zijn gevuld, deze in de koelkast zetten en ca. 2 uur laten opstijven.
Koude borden bedekken met de sla en in het midden de rauwkostsalade leggen.
De ronde kommetjes uit de koelkast halen en even in een schaal met heet water zetten en de inhoud omgekeerd op de salade plaatsen.
Rondom garneren met de cocktailsaus.
Als laatste bestrooien met gehakte peterselie.

Wijnadvies
Chenin Blanc, Drakenkloof, Zuid Afrika

Succestip
Eventueel aspergepunten en gekookte ham toevoegen aan groentegelei.
Voor vegetariers i.p.v. gelatine agar-agar gebruiken!

Bron: Spar Succes recepten

Terug