Salade van gegrilde roodlof

Salade van gegrilde roodlof

  • 550 g roodlof
  • 1 krop mesclun sla
  • 100 g taugé
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 eetl. aceto balsamico
  • 4 gedroogde of verse vijgen
  • 40 g kappertjes
  • 1 eetl. olie
  • 2 bosuien
  • 100 g oude (Remer)kaas
  • 25 zwarte olijven
  •  
    • voor de dressing
  • 3 eetl. olijfolie
  • 6 eetl. aceto balsamico

Snijd de roodlof stronkjes in de lengte doormidden, bestrooi ze met versgemalen peper en zout en besmeer ze met olie.
Doe de sla samen met de taugé in een kom.
Snijd de bosuitjes in ringetjes, ook het groen, en de kaas in kleine blokjes schep ze samen met de bosui en de olijven ook door de sla.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze gaan glanzen, haal ze direct uit de pan en strooi ze over de sla.
Maak een dressing door de olijfolie met aceto balsamico te mengen tot een gladde dressing, schep de delft hiervan door de salade.
Verdeel dit over 4 borden.
Snijd de vijgen doormidden en verdeel ze samen met de kappertjes over de salade.
Verwarm een grillpan voor op een hoog vuur.
Gril de roodlofstronkjes gedurende ± 4 minuten, leg de warme witlof op de salade en verdeel de rest van de dressing erover.
Bestrooi tenslotte met nog extra versgemalen peper.

Tip
Vervang de roodlof door witlof.

Bron: Verse oogst

Terug