|
|
Snij de biet in partjes.
Schil de sinaasappel dik af en snijd het buitenvlies af, snij daarna de partjes tussen de vliesjes uit.
Maak een dressing van olie, azijn en dijonmosterd en breng op smaak met zout & peper.
Knip de bieslook klein en hak de dille fijn.
Meng de helft van de kruiden door de dressing.
Bestrijk de vis met een beetje olijfolie en kruid de filets met peper en zout.
Bak de vis in een grote koekenpan met een anti aanbakbodem eerst op de velkant voor ¾ gaar, draai dan om en bak nog even kort.
Maak de sla aan met de dressing en verdeel over twee borden, verdeel de partjes biet en sinaasappel hierover.
Leg de vis op de salade en bestrooi met de achtergehouden dille en bieslook.
Serveersuggesties
De beste periode voor makreel van oktober tot ongeveer februari. Voeg eventueel ook nog enkele plakken of in vieren gesneden gare krieltjes toe om iets meer volume te geven.
Bron: Jacob
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl