Garnalensalade - I

  • 500 g gekookte grijze garnaaltjes, gepeld
  • 5 eieren, hardgekookt, gepeld en in kleine stukjes gesneden
  • 200 g roseval aardappelen, gekookt, afgekoeld
  • 20 cl crème fraîche
  • 4 sjalotjes,(of 2 grote ovale)ragfijn gesneden
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
  • sap van ½ limoen
  • 3 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. sojasaus (Kikoman)
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout & peper

Snijd de aardappelen in plakjes.
Meng zout, peper, mosterd,olijfolie, gembersiroop en limoensap, voeg de andere ingrediënten toe met de garnalen het laatst, proef of er nog zout of peper bij moet.
Serveer de salade bijv. in een slakrop.
Hart van de sla eruit halen zodat een "schaaltje" ontstaat.
Serveer met toast of briochebrood.
I.p.v. citroensap, peper en zout is Lemon Pepper van Jane's Krazy Mixed-up Seasoning erg lekker maar niet algemeen verkrijgbaar.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Garnalensalade - II

voor 2 personen

  • 3 takjes koriander
  • 1 bosuitje
  • stukje komkommer
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. honing
  • 150 g garnalen

Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
Maak een sausje van het citroensap, de honing, de koriander, peper en een beetje zout.
Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen er over.
Strooi de uienringetjes er over en druppel het sausje er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met champignons, groene kool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Garnalensalade - III

Mexico

  • 250 g grote, gepelde roze garnalen
  • 2 à 3 eetl. limoensap
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 grote avocado
  • ½ fijngehakte ui
  • 1 à 2 fijngehakte jalapeñopepers
  • 2 eetl. fijngehakte koriander en/of peterselie
  • 1 eetl. vocht van de peper uit het potje
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • 1 limoen in partjes of plakjes
  • enkele takjes koriander of peterselie

Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog.
Marineer de garnalen 1 uur in het limoensap.
Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes.
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de avocado, tomaat, ui, peper, koriander en/of peterselie, het pepervocht en de olijfolie door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
Leg de uitgelekte garnalen erop en garneer met partjes of plakjes limoen en enkele takjes koriander of peterselie.

Serveer met cornchips.

Bron: Astrid Veltman

Terug