Frisse venkelsalade - I

frisse_venkelsalade (2K)

    • salade
  • 2 venkelknollen (ca. 400 g)
  • 3 sinaasappels
  • ½ appel
  • 75 g gekookte ham
  • ¼ klein uitje
  • 100 g blanke rozijnen
    • dressing
  • 15 cl yoghurt
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. suiker

De venkel schoon maken, wassen en in fijne reepjes snijden.
De sinaasappel schillen, van het wit vlies ontdoen en in partjes snijden.
De appel schillen en in reepjes snijden.
Ham in reepjes snijden.
Uitje snipperen.
Rozijnen laten wellen.
Dressing even doorroeren en met de salade ingrediënten vermengen.
De salade goed in laten trekken.
Salade serveren op bord, bedekt met een bedje gemengde sla en afgarneren met een takje venkel.

Voor de variatie
Griekse versie:
garneer de salade af met feta kaas en olijven.
Het gerecht heeft 800 kcal met volle yoghurt, en 400 kcal met magere yoghurt.

Bron: Harry Goumans
Gepubliceerd door: Groenten en fruit


Frisse venkelsalade - II

Frisse venkelsalade

  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. mosterd
  • 125 g feta
  • 30 pecannoten
  • 3 eetl. olie
  • zout & peper
  • 3 venkelknollen
  • 2 sinaasappels

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze (met een mandoline) in zeer dunne plakken.
Pel de sinaasappels en snijd de partjes boven een kom tussen de vliezen uit waarbij je het sap opvangt.
Roer een dressing van het sinaasappelsap met de olijfolie, honing en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Breek de feta in stukken.
Hak de pecannoten grof.
Meng alle ingrediƫnten tot een salade.
Doe de salade over in een mooie kom.

Venkel over?

Bron: Verse oogst

Terug