Frisse venkelsalade

frisse_venkelsalade (2K)

    • salade
  • 2 venkelknollen (ca 400 g)
  • 3 sinaasappels
  • ½ appel
  • 75 g gekookte ham
  • ¼ klein uitje
  • 100 g blanke rozijnen
    • dressing
  • 15 cl yoghurt
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. suiker

De venkel schoon maken, wassen en in fijne reepjes snijden.
De sinaasappel schillen, van het wit vlies ontdoen en in partjes snijden.
De appel schillen en in reepjes snijden.
Ham in reepjes snijden.
Uitje snipperen.
Rozijnen laten wellen.
Dressing even doorroeren en met de salade ingrediënten vermengen.
De salade goed in laten trekken.
Salade serveren op bord, bedekt met een bedje gemengde sla en afgarneren met een takje venkel.

Voor de variatie
Griekse versie:
garneer de salade af met feta kaas en olijven.
Het gerecht heeft 800 kcal met volle yoghurt, en 400 kcal met magere yoghurt.

Bron: Harry Goumans
Gepubliceerd door: Groenten en fruit

Terug