voor 2 personen
|
|
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
Snijd de ansjovis in stukjes.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
Fruit de knoflook zacht in de olie.
Warm de stukjes ansjovis mee en voeg azijn toe.
Meng dit door de nog warme sperziebonen.
Snijd de olijven in plakjes en meng ze door de groente.
Laat de salade afkoelen en geef op kamertemperatuur.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
Stoof de vis in 6 à 8 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk een puree van.
Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Geef de aardappelpuree bij de sperziebonensalade en de vis.