Flageoletsalade met artisjokharten

  • ¼ gele paprika
  • ¼ rode paprika
  • 1 sjalot
  • 12 olijven, zwarte
  • 400 g flageolet
  • 200 g artisjokhart
  • 1 eetl. sherry-azijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 theel. majoraan, gedroogde
  • 1 theel. mosterd
  • zout
  • peper

Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Snijd de paprika's in kleine stukjes en het sjalotje in flinterdunne ringen.
Spoel de flageolets in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
Roer een sausje van de azijn, mosterd, majoraan, zout, peper en olijfolie.
Schep de paprika, sjalot en flageolets erdoor.
Laat deze salade minstens een tot twee uur staan.
Snijd de artisjokharten in vieren.
Verdeel de flageoletsalade over de bordjes.
Leg de artisjokharten en de olijven erop.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Peulvruchten zijn lekker, voedzaam en gezond.
Voor deze heerlijke veelkleurige Spaanse bonensalade moet je een goede olijfolie gebruiken.
Flageolets hebben een fijne smaak, ze staan bekend als een delicatesse onder de bonen.

Terug