Basis voor een feestelijke salade

Dressing voor verschillende slasoorten

  • 1 eetl. Dijon-mosterd
  • zout & peper
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. sjalottenazijn
  • 4 eetl. sherryazijn
  • 10 cl hazelnootolie
  • 10 cl olijfolie
  • 2 eetl. jus de truffes

Was en droog de slasoorten.
Meng de mosterd, zout & peper met de azijnsoorten (zout lost in olie moeilijk op) en voeg al kloppend de overige ingrediënten toe tot een lobbige dressing is ontstaan.
Haal de slasoorten hierdoor en bekleed een schaal met de sla.
Dit is de basis voor wat u maar wilt, bijvoorbeeld fruits de mer, plakjes eendenborst, al dan niet met plakjes eendenlever, of wat u maar lekker vindt.
Sprenkel de rest van de dressing over de ingrediënten.
Desgewenst kunt u de dressing 1 - 2 dagen van tevoren maken.
Klop de dressing dan op het moment van gebruik nog even goed door.

Terug