|
|
Trek het Libanese brood of het pitabrood in de twee laagjes waaruit het bestaat.
Frituur het in stukken goudbruin of kwast het goed in met olijfolie.
Verspreid het over een ovenplateau en bak het knapperig op 200 °C in een minuut of 15.
Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar behalve het brood.
Breek dat in stukjes over de salade en serveer meteen.
|
|
Was de komkommer, snijd hem in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de kwarten in piepkleine blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Verwijder de kern en de pitjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Hak de koriander grof.
Pel de knoflook en knijp ze boven de olie uit.
Voeg het citroensap en de munt toe en breng op smaak met zout & peper.
Halveer de shoarmabroodjes en rooster ze lichtbruin.
Schep de komkommer, de ui, de tomaat en de dressing in een grote kom door elkaar.
Verbrokkel de broodjes grof en strooi ze met de koriander over de salade.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Snijd de pitabroodjes in puntjes of blokjes.
Meng 2 eetl. olie met de Râs al Hânout en schep dit door het brood.
Bak het brood in een hete koekenpan licht.
Maak de groente schoon.
Snijd of scheur de sla in repen.
Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
Snijd het stuk komkommer in de lengte in tweeën en snijd de helften in plakken.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Was de kruiden en knip ze klein.
Meng de groente en kruiden en maak op smaak met de rest van de olie en citroensap.
Meng er de puntjes brood door.
Strooi de walnoten en wat sumak over de salade.