Ensalada verde

Groene salade

voor 2 personen

  • 100 g sperziebonen
  • 100 g peultjes
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olie
  • ¼ komkommer
  • 8 groene olijven zonder pit
  • ½ avocado

Maak de sperziebonen en de peultjes schoon.
Snijd de sperziebonen een keer door.
Kook de sperziebonen 4 minuten in weinig water.
Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
Halveer de olijven.
Schil de halve avocado en snijd hem in blokjes.
Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
Klop er met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd, de olie, peper en weinig zout een dressing van.
Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken.
Doe alle groente in een schaal en meng de dressing er door.
Laat de groente 1 uur op een koele plaats marineren.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht huevos a la Flamenca en bruin stokbrood.

Terug