Valenciaanse salade

Ensalada Valenciana

Valenciaanse salade

voor 2 personen

  • 1 ei
  • 1 eetl. olijfolie
  • citroensap
  • 1 bruine of volkoren boterham
  • 1 teentje knoflook
  • ijsbergsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 Jalape├▒opeper of groene peper uit potje

Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
Wrijf de eidooier door een zeef.
Hak het eiwit fijn.
Klop de eidooier met de olie, citroensap, peper tot een saus.
Rooster het brood lichtbruin.
Bestrijk het brood met het opengesneden teentje knoflook
Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over 2 borden.
Was de sla en scheur de blaadjes klein.
Schil de sinaasappel dik en snijd in plakken.
Halveer ze.
Snijd de pepers in schuine plakjes.
Verdeel dit over de borden en schep het sausje er over.
Strooi het gehakte eiwit er over.

Jalape├▒opepers over?

Bron: Voedingscentrum

Terug