Ensalada Valenciana

voor 2 personen

  • 1 ei
  • 1 eetl. olijfolie
  • citroensap
  • mespunt suiker
  • 2 sneden geroosterd witbrood
  • 1 teentje knoflook
  • ijsbergsla
  • 1 sinaasappel
  • 2 groene pepers uit pot

Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
Wrijf de eidooier door een zeef.
Hak het eiwit fijn.
Klop de eidooier met de olie, citroensap, peper, weinig zout en wat suiker tot een saus.
Wrijf de sneetjes brood in met het opengesneden teentje knoflook.
Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over 2 borden.
Was de sla en scheur de blaadjes klein.
Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken.
Halveer ze.
Snijd de pepers in schuine plakjes.
Verdeel dit over de borden en schep het sausje er over.
Strooi het gehakte eiwit er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde taco's met salsa.

Bron: Voedingscentrum

Terug