Eikenbladsla met paddestoelen en een gepocheerd eitje

Eikenbladsla met paddestoelen en een gepocheerd eitje

  • 4 zeer verse eieren
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 3 eetl. hazelnootolie
  • 2 eetl. condimento bianco,
    witte balsamicoazijn
  • 1 krop rode of groene eikenbladsla, gewassen, gedroogd en kleiner geplukt
  • 1 bosje (krul)peterselie, gesneden
  • 450 g gemengde verse paddestoelen (paddenstoelenmix),
    schoongeborsteld en in plakjes of stukjes
  • zout & peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g walnoten

Pocheer eerst de eieren: breek de eieren elk in een apart kopje.
Breng een pan met water tegen het kookpunt aan en giet de witte wijnazijn erbij.
Maak een draaikolk in het water met een garde en laat de eieren om de beurt in het water glijden.
Pocheer ze ± 4 minuten.
De dooier moet nog vloeibaar zijn.
Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken in koud water en daarna uitlekken op een schone theedoek.
Snijd het eiwit bij zodat je een mooie vorm krijgt.
Zet opzij (je warmt ze later weer op).
Meng de hazelnootolie met de condimento bianco en schep dit door de sla en de peterselie.
Bestrooi de paddestoelen met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een bakpan op hoog vuur en bak hierin de paddestoelen goudbruin en gaar.
Maak de borden op: leg op ieder bord een krans van de sla en garneer met walnoten.
Verwarm de gepocheerde eieren kort in warm water.
Schep de gebakken paddestoelen in het midden en leg het gepocheerde ei erop.

Tips
Deze salade krijgt een extra bite door de helft van het eikenbladsla te vervangen door Romaanse sla.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug