Salade van eikenbladsla, koolrabi en jonge kaas

Salade van eikenbladsla, koolrabi en jonge kaas

  • 1 afbakbrood ciabatta olijven
  • sap van 1 citroen
  • 8 eetl. olijfolie
  • 4 theel. cajunkruiden
  • 2 stuks koolrabi
  • 200 g jonge kaas
  • 200 g eikenbladsla

Bak de ciabatta af zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snijd door de helft en daarna overlangs in tweeën.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Klop in een kommetje een dressing van citroensap, olijfolie en cajunkruiden.
Schil de koolrabi's en snijd in blokjes.
Meng de koolrabi met 1 eetlepel dressing.
Bestrijk de 4 stukken brood dun met dressing.
Leg op een bakplaat onder de hele grill en laat in 2 minuten goudbruin kleuren.
Verdeel de eikenbladsla, koolrabi en kaasblokjes over 4 borden en besprenkel met de rest van de dressing.
Serveer met het brood.

Tips
Door de eikenbladsla te gebruiken in je gerecht geniet je niet alleen van een lekkere zachte slasoort met een iets nootachtige smaak. Qua voorbereiding kun je de bladeren het beste in stukken scheuren in plaats van snijden, dan blijven ze mooier.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug