Eigenwijze Niçoise

Eigenwijze Niçoise
voor 1 persoon

  • ¼ krop sla
  • 75 g sperzieboontjes
  • ½ zomerprei
  • 30 g fetakaas
  • 100 g Marabel aardappel
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1 kakelverse eitje citroensap
  • volle theel. mosterd
  • olijfolie
  • azijn
  • zout & peper

Eigenwijze Niçoise

Zet een aantal pan en klaar met water.
Was de aardappel(s) goed schoon, snij in parten en kook in de schil in 12 minuten gaar in zout water.
Giet ze daarna af en laat ze een beetje afkoelen.
Maak ondertussen de sperzieboontjes schoon, snijd de puntjes eraf en kook ze in 8 minuten in een klein laagje gezouten water gaar.
Spoel ze daarna direct af met koud water.
Zo houden ze hun mooie frisgroene kleur.

Eigenwijze Niçoise

Was de prei zorgvuldig zodat al het zand er uit is en snijd deze in dunne ringen.
Blancheer de preiringen 30 seconden in kokend water (onderdompelen in kokend water), spoel af met koud water en laat uitlekken.
Nu je toch al water hebt gekookt, bewaar je een beetje en wel je gelijk de tomaatjes in 10 minuten totdat ze zacht zijn.
Kook ondertussen de eitjes 6 - 7 minuten en laat ze afkoelen.
Pel de eitjes en snij in 4 parten.
Maak ondertussen een dressing van het sap van de halve citroen, olijfolie, azijn, zout, peper en beetje mosterd naar smaak.
Was de sla, schud het overtollige water er af, scheur de blaadjes in grove stukken en leg ze op een mooie schaal,
Knijp de gewelde tomaatjes uit en snijd ze fijn in dunne reepjes.
Pak de schaal met de sla en verdeel nu de sperzieboontjes erover heen, dan de aardappeltjes, de prei, de zongedroogde tomaatjes en de fetakaas.
Giet nu de dressing er over heen en garneer tenslotte met de partjes ei.
Besprenkel met beetje olijfolie en bestrooi met ze zout (of zoutvlokken) en en klaar is je salade!

Eigenwijze Niçoise

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug