Eiersalade - I

  • 4 eieren
  • 4 kleine augurken
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. ketchup
  • 2 theel. mosterd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • peper
  • zout

Zorg voor biologische eieren: de stempelcode op het ei begint dan met een 0.
Hetzelfde voor de mayonaise: ook zo biologisch mogelijk. smiley (1K)
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. pellen en in kleine stukjes snijden. mayonaisse, ketchup, mosterd, kerrie (zoete variant) en augurk (gesnipperd) goed door elkaar roeren, en daarna door de eieren roeren.
Afgedekt in de koeling een paar uur laten staan, zodat de smaken mooi mengen.
Voor opdienen eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met een vers hard broodje, knackebrot of een zacht wit bolletje.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Ouderwets Hollandse eiersalade - II

Eiersalade

  • 6 (middelgrote) Kipster eieren
  • 1 sjalot
  • 4 eetl. mayonaise
 
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • verse bieslook

Kook 5 à 6 eieren in 8 minuten hard.
Verwijder het eigeel en snijd het eiwit in kleine blokjes.
Neem een (meng)kom en de mayonaise met kerriepoeder en mosterd.
Voeg het eigeel toe en mix tot een glad geel.
Meng nu ook de blokjes eiwit door het geheel.
Meng tot slot een handje vers gehakte bieslook door de eiersalade.

Serveer op een heerlijk (warm) broodje met bijvoorbeeld aspergeham.
Voeg ook wat veldsla toe en komkommer of augurkjes.
Ook heerlijk op knäckebröd of op een toastje bij de borrel.

Terug