De drie gezusters

De drie gezusters

voor 2 personen

  • 250 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • azijn
  • 1 theel. mosterd
  • peper
  • 1 klein blik kidneybonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 1 bosje radijs
  • ½ komkommer
  • 100 g gegrilde paprika zonder zout, koeling

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
Maak een dressing van de sjalot, knoflook, olijfolie, mosterd, wat azijn en peper.
Spoel de kidneybonen en witte bonen af en laat ze uitlekken.
Schep de sperziebonen met de dressing door de bonen.
Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
Schep de radijs door het bonenmengsel.
Was het stuk komkommer en snijd het in boogjes.
Snijd de gegrilde paprika in reepjes en meng ze door de komkommer.
Geef de salade erbij.

Mosterd over?

Bron: Voedingscentrum

Terug