Drie bonensalade

Drie bonensalade

voor 2 personen

  • 500 g sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • ca. 3 eetl. azijn
  • 1 theel. mosterd
  • peper
  • 1 klein blik kidneybonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 1 kleine pot of blik reuze bonen of witte bonen
  • 1 bos radijs

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit klein.
Maak een dressing van sjalot, knoflook, olie, azijn, 1 eetlepel water, mosterd en peper.
Spoel de kidneybonen en witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze goed uitlekken.
Meng de dressing door de sperziebonen, kidneybonen en witte bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
Was de radijs onder stromend water en snijd de radijs in vieren.
Schep de radijs door het bonenmengsel.

Sjalot over?

Bron: Voedingscentrum

Terug