Doperwtensalade met tofu en aardappelpuree

Doperwtensalade met tofu en aardappelpuree

  • 1 kg verse doperwten of 400 g diepvries doperwten
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • bonenkruid
  • 1 à 2 eetl. azijn
  • peper
  • 6 aardappelen

Dop de doperwten en kook ze in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Pel het sjalotje en snijd het klein.
Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetl. water, azijn en wat peper toe.
Meng dit door de doperwten en laat het afkoelen.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de tofu in blokjes en laat ze op een paar vellen keukenpapier droog worden.
Bestrooi de tofu met peper en bak de blokjes in de hete margarine bruin.
Verwarm de melk.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
Serveer de doperwtensalade met de gebakken tofu en de aardappelpuree.

Sjalot over?

Bron: Voedingscentrum

Terug