Couscoussalade met tomaatjes en ei

Couscoussalade met tomaatjes en ei

voor 2 personen

  • 25 cl water
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 250 g kerstomaatje
  • 1 zakje rucola, ± 50 g
  • 1 kleine komkommer
  • 4 takjes peterselie of blaadjes munt
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper

Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover.
Roer met een vork goed door.
Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Kook de eieren hard.
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
Pers de citroen uit.
Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
Was de rucola en dep de sla droog.
Was de komkommer en snijd hem in de lengte door.
Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
Was de peterselie of munt en knip het klein.
Laat de couscous afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de groente door de couscous en maak de salade op smaak met peterselie, olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper.
Schik de parten ei erop.

Bron: Voedingscentrum

Terug