Couscoussalade met pruimen en amandelen

Couscoussalade met pruimen en amandelen

voor 2 personen

  • 150 g volkoren couscous
  • 3 tomaten
  • 2 gele of oranje paprika's
  • 1 bosui
  • 6 gedroogde pruimen
  • bosje munt
  • 40 g amandelen
  • citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 40 g verse geitenkaas

Breng 20 cl water aan de kook.
Schenk het water over de couscous, roer los met een vork en laat het 5 minuten afgedekt wellen.
Laat de couscous afkoelen.
Maak de groente schoon.
Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen.
Snijd de pruimen in reepjes.
Was de munt en hak het grof.
Hak de amandelen grof.
Meng de tomaten, paprika’s, bosui, pruimenreepjes en royaal munt door de couscous.
Maak op smaak met citroensap en olijfolie.
Schep er de verkruimelde geitenkaas door en strooi de amandelen erover.

Verse geitenkaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug