Couscoussalade met makreel

Couscoussalade met makreel

voor 2 personen

  • 150 g volkoren couscous
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 limoen
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • 1 bosuitje
  • 4 takjes platte peterselie
  • 200 g gestoomde makreel
  • 3 tomaten
  • 2 geroosterde paprika's, koeling, zonder zout

Doe de couscous in een kom.
Breng 20 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous.
Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Boen de limoen goed schoon.
Rasp wat van de schil af.
Pers 1 helft van de limoen uit.
Snijd de andere helft in partjes.
Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
Meng dit met een vork door de couscous en laat afkoelen.
Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Meng de bosui en de peterselie door de couscous.
Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door de couscous.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in parten.
Snijd de paprika’s in repen.
Garneer de couscous met de parten tomaat, de paprika en de partjes limoen.

Bron: Voedingscentrum

Terug