Couscoussalade met limoen en walnoten

Couscoussalade met limoen en walnoten

voor 2 personen

  • ΒΌ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 1 limoen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 paprika
  • 8 takjes peterselie
  • gemalen koriander of kaneel
  • 40 g walnoten

Breng 20 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous.
Roer met een vork de couscous los en laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Boen de limoen goed schoon.
Rasp wat van de schil af.
Pers 1 helft van de limoen uit.
Snijd de andere helft in partjes.
Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, olie en wat peper.
Meng dit met een vork door de couscous en laat het afkoelen.
Maak de groente schoon.
Snijd de bosuitjes in ringen, halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Meng de groente en de peterselie door de couscous.
Maak de couscous op smaak met peper, limoensap en wat gemalen koriander of kaneel.
Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de salade.

Peterselie over?

Bron: Voedingscentrum

Terug