Couscoussalade met komkommer en tomaat

Couscoussalade met komkommer en tomaat

  • 150 g volkoren couscous
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 citroen
  • 250 g kerstomaatjes
  • 50 g rucola of andere sla
  • 1 kleine komkommer
  • 8 takjes peterselie of munt
  • 1 theel. Râs al Hânout
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g kippendijfilet
  • peper

Doe de couscous in een kom.
Breng 20 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk de bouillon erover.
Roer met een vork goed door.
Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
Pers de citroen uit.
Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
Was de rucola en dep de sla droog.
Was de komkommer en snijd hem in de lengte door.
Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
Was de peterselie of munt en knip het klein.
Klop een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de Râs al Hânout, de kleingesneden peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
Meng de groente, de dressing en royaal geraspte citroenschil door de couscous.
Laat de couscous afkoelen.
Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper.
Bak de repen kip in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.
Geef ze bij de couscoussalade.

Rucola over?

Bron: Voedingscentrum

Terug