Couscoussalade van de Ivoorkust

voor 2 personen

  • 175 g couscous
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. olie
  • 2 - 3 eetl. citroensap
  • 1 klein blikje doperwten
  • 1 klein blikje mais
  • 150 g wortelen of 1 zakje worteljulienne
  • 1 blikje tonijn naturel (op water)
  • 6 takjes koriander of 4 takjes selderij
  • 10 olijven
  • (ijsbergsla)

Doe de couscous in een kom.
Breng 2¼ dl water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door.
Laat de couscous 5 minuten wellen.
Pers het teentje knoflook uit en snijd de sjalot klein.
Roer er de olie, citroensap en peper door en meng dit door de couscous.
Laat de couscous afkoelen.
Laat de doperwtjes en de mais uitlekken.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in heel dunne plakjes of rasp de wortelen grof.
Verdeel de tonijn in stukjes.
Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
Halveer de olijven.
Meng alles door de couscous en maak het geheel op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
Geef de couscous in grote kommen of in grote bladen ijsbergsla.

Bron: Voedingscentrum

Terug