Couscoussalade van de Ivoorkust

Couscoussalade van de Ivoorkust

voor 2 personen

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 g Mexico groentenmix, diepvries
  • 150 g volkoren (parel) couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. olie
  • 2 à 3 eetlepels citroensap
  • peper
  • 150 g wortels of 1 zakje worteljulienne
  • 1 blikje tonijn naturel, op water
  • 6 takjes koriander of 4 takjes selderij
  • (ijsbergsla)

Breng 25 cl water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
Kook de groentenmix enkele minuten in weinig bouillon en laat de groente afkoelen.
Doe de couscous in een kom.
Schenk alle bouillon over de couscous en roer dit met een vork erdoor.
Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Of kook de parelcouscous 10 minuten in de bouillon.
Pers het teentje knoflook uit en snijd de sjalot klein.
Roer er de olie, citroensap en peper door en meng dit door de couscous.
Laat de couscous afkoelen.
Maak de wortels schoon en snijd ze in heel dunne plakjes of rasp de wortels grof.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in stukjes.
Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
Meng alles door de couscous en maak het geheel op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
Geef de couscous in grote kommen of in grote bladen ijsbergsla.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug