Couscoussalade met groente en roerbakblokjes

vegetarisch, voor 3 personen

  • 150 - 200 g couscous
  • ½ groentebouillontablet
  • 2 g bosuitjes
  • 2 eetl. olie
  • 1 - 2 eetl. citroensap
  • 300 g sperziebonen
  • 1 (winter)wortel
  • 200 g vegetarische roerbakstukjes
  • 10 olijven

Doe de couscous in een kom.
Breng 30 cl water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door.
Laat de couscous 5 minuten wellen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Meng de bosuitjes, 1 eetlepel olie, citroensap en wat peper door de couscous.
Laat de couscous afkoelen.
Maak de sperziebonen en de wortel schoon.
Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
Kook de sperziebonen en de wortel in een paar minuten gaar.
Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
Bak de roerbakblokjes in de rest van de olie bruin.
Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep er de roerbakblokjes en de olijven op.

Bron: Voedingscentrum

Terug