|
|
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat deze uitlekken en afkoelen in een zeef.
Roer voor de dressing de olijfolie, azijn en citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Meng de groenten door de couscous en roer de dressing door.
Bron: Agis, Gezond en Zo
|
|
Couscous in een schaal doen en overgieten met 15 cl kokend water.
Omroeren en 10 minuten laten wellen.
Intussen de citroenschil raspen en de gele rasp bewaren.
De citroen uitpersen en het sap zeven.
Meng het sap met de rasp en de olie.
Pers het teentje knoflook erdoor en meng het goed.
Peterselieblad, munt en koriander zo fijn mogelijk snijden en toevoegen, de geroosterde pijnboompitten aan de couscous toevoegen, daarna de rest toevoegen en goed doorroeren.
Eventueel met peper en zout op smaak brengen.
Leg een aantal ijsbergslabladen op een bord en verdeel het couscousmengsel er overheen.
voor 2 personen
|
|
Breng 25 cl water aan de kook, schenk dit over de couscous en laat dit afgedekt 10 minuten wellen.
Roer de couscous met een vork los.
Was de citroen en rasp wat van de schil.
Pers de halve citroen uit.
Maak een saus van de olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap, komijn, koriander, royaal peper en het uitgeperste teentje knoflook.
Schep dit door de couscous en laat de couscous afkoelen.
Maak de groente schoon en snijd alles in blokjes.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep de groente en de peterselie door de couscous en strooi de pijnboompitten erover.
Bestrooi de vis met peper en bak de vis in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Geef de vis bij de couscoussalade.