Warme courgettesalade - I

voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • olie
  • tijm
  • peper en zout
  • citroensap
  • blaadjes basilicum

Was de courgettes en verwijder de steelaanzet.
Snijd de courgettes in dikke plakken.
Verwarm de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag.
Roerbak hierin de plakken courgette beetgaar.
Voeg de tijm en wat peper toe.
Voeg van het vuur af wat citroensap toe en scheur de blaadjes basilicum er boven.

Menusuggestie
Lekker met gegrilde kipfilet en couscous.

Bron: Voedingscentrum


Warme courgettesalade - II

Warme courgettesalade

  • 1 à 2 dunne courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 150 g varkensvleesreepjes
 
  • shoarmakruiden of Râs el Hânout zonder zout
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. tijm
  • citroensap
  • 10 blaadjes basilicum

Was de courgettes en verwijder de steelaanzet.
Snijd de courgettes in plakken.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Breng 25 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover.
Roer met een vork los.
Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Bestrooi het vlees royaal met shoarmakruiden.
Bak het vlees in 1 eetlepel olie bruin.
Bak de ui en de knoflook mee tot het vlees gaar is.
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
Roerbak hierin de plakken courgette beetgaar.
Voeg de tijm en wat peper toe.
Schep het vlees met ui door de couscous.
Voeg van het vuur af wat citroensap toe aan de courgettes en scheur de blaadjes basilicum erboven.
Geef de couscous erbij.

Basilicum over?

Bron: Voedingscentrum

Terug