Coleslaw - I

Koolsla op z'n Amerikaans
Lekker bijgerecht, zeer geschikt voor bij de bbq.

  • 300 g geraspte witte kool
  • 1 ui
  • 6 eetl. olie
  • 50 g suiker
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 3 eetl. azijn

Fijngeraspte kool met fijgehakte ui vermengen.
Overige ingrediënten langzaam tot kookpunt verwarmen en goed roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
Saus over het kool/ui mengsel gieten en goed door elkaar kneden met de handen. 2 - 3 uur, of liever nog een hele nacht, in de koelkast laten staan.

Peter Polling (Log Trippelen)


Coleslaw - II

  • 400 g witte kool
  • 1 flinke winterwortel
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 theel. mosterd
  • 2 eetl. poedersuiker

Schaaf of snij de witte kool aan zo dun mogelijke flinters en verwijder de te dikke nerven.
Zelf snijden levert veel dunnere flintertjes dan kant-en-klaar gesneden kool.
Rasp de wortel grof.
Klop in een kom de suiker door de azijn en meng dan de mayonaise en mosterd erdoor.
Meng groenten en saus door elkaar.
Slanke types vervangen de mayonaise (gedeeltelijk) door yoghurt, ook al is dat uiteraard niet hetzelfde.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten


Amerikaanse coleslaw - III

Amerikaanse coleslaw

voor 6 personen

  • 350 g geraspte witte kool
  • 1 kleine winterpeen, geraspt
  • 1 rode ui, geraspt
  • 4 eetl. zure room
 
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. appelciderazijn
  • 1 theel. grove mosterd
  • flinke mespunt komijn

Meng de kool, winterpeen en rode ui door elkaar in een grote kom.
Maak de dressing door de zure room, mayonaise, appelciderazijn, mosterd en komijn door elkaar te mengen.
Breng de dressing op smaak met zout & peper en meng door de salade.
Laat de coleslaw koud worden in de koelkast voor je hem serveert.

Opmerking
Ik heb alleen witte kool gebruikt, maar een combinatie van witte en rode kool werkt ook heel goed. De salade wordt het lekkerst als je de groenten raspt, maar je kan ze ook heel fijn snijden. Kool en wortel zijn in de supermarkt al kant en klaar geraspt te koop, dus dat kan je weer wat werk schelen.

Bron: LoveMyFood

Terug