Chioggia salade

Chioggia salade

  • chioggia bietjes
  • roomboter
  • Parmezaanse kaas

Op de foto zijn chioggia-bieten, gewikkeld in eigen loof.
Vlak voordat ze de oven in gingen.
Maar het wikkelen in eigen loof is zo bewerkelijk, dat aluminiumfolie makkelijker is.
Toegegeven, niet erg duurzaam.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ontdoe de bietjes van het loof en pak ze stuk voor stuk in, in aluminiumfolie.
Leg ze 1½ tot 2 uur in de oven.
Smelt de roomboter.
Pel de bietjes onder de koude kraan.
Laat ze echter niet te koud worden.
Snijd ze in plakjes en schik ze in een brede schaal.
Maak met een kaasschaaf o.i.d. snippers Parmezaanse kaas.
Strooi de kaas over de bietjes en giet er de gesmolten roomboter over.
(Niet te veel.)
Even husselen en opdienen.

Opmerkingen
Werkt ook met andere bieten. (Hoewel we dat nooit hebben gedaan.)
De hit van 2004. Ik dacht dat het een eigen recept van Sándor Schiferli was, maar iets soortgelijks staat ook in het kookboek van Marcella Hazan (variant: met olijfolie en goede rode wijn-azijn).

Bron: MergenMetz

Terug