Chinese Miesalade met garnalen en ketjap-sinaasappeldressing

chinese_miesalade (8K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 3 dl sinaasappelsap
  • 1 spitskool
  • wokolie
  • 1 eetl. kerrie djawa
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 400 g roze gepelde garnalen
  • 4 eetl. fijngeknipte bieslook

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Kook ondertussen het sap op een matig hoog vuur in tot minstens de helft.
Af laten koelen.
Was en snijd de kool in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kool 4 minuten.
Voeg de kerrie toe en wok nog 1 minuut.
Breng op smaak met wat zout & peper.
Af laten koelen.
Meng het ingekookte sap met de ketjap, een scheutje olie en naar smaak wat zout & peper.
Meng in een grote schaal de mie met de kool, de garnalen, de dressing en de helft van de bieslook.
Breng eventueel verder op smaak met wat zout, peper en/of extra ketjap.
Bestrooi met de rest van de bieslook.

Op tafel
Geef er voor een krokant accent kroepoek saté of gebakken uitjes bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de garnalen door (kip)gehakt.
Voeg een extra scheutje citroen- of limoensap toe aan de dressing.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs toe.

Bron: Conimex

Terug