Chinese koolsalade met peer

voor 2 personen

  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. honing
  • stuk komkommer
  • 200 g Chinese kool
  • 1 peer
  • 1 eetl. seroendeng

Maak een sausje van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water, de honing, peper en weinig zout.
Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door.
Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte.
Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
Schil de peer en snijd hem in blokjes.
Schep het sausje door de peer.
Meng alles luchtig door elkaar.
Strooi er de seroendeng over.

Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug