Chinese koolsalade met peer

Chinese koolsalade met peer

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • peper
  • ½ komkommer
  • 200 g Chinese kool
  • 1 eetl. ongezouten pinda's
  • 1 peer
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak een dressing van het citroensap, olie, 1 eetl. water en wat peper.
Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door.
Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte.
Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
Hak de pinda's klein.
Schil de peer en snijd hem in blokjes.
Schep de dressing door de peer.
Meng alles luchtig door elkaar.
Strooi de pinda's er over.
Bestrooi de schnitzels met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.
Geef de aardappelen en de koolsalade erbij.

Peren over?

Bron: Voedingscentrum

Terug