Chinese koolsalade met noten en rijst

Chinese koolsalade met noten en rijst

voor 2 personen

  • 50 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. sojasaus of kecap manis
  • ½ kleine Chinese kool, ± 300 g
  • ½ rode paprika
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. komijnzaad

Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Pers het teentje knoflook uit en maak er met azijn, 2 eetlepels water en sojasaus een dressing van.
Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
Snijd de paprika in smalle repen.
Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui met kerrie en komijnzaad in de olie tot het gaat geuren.
Schep de rijst er door.
Strooi de noten over de salade en geef de rijst er bij.

Kool over?

Bron: Voedingscentrum

Terug