Salade met cherrytomaten, komkommer en peterseliedressing

kropsla (2K)

  • ½ kropsla
  • 1 komkommer
  • 200 g cherrytomaten
  • 50 g amandelen
  • 6 cl olijfolie extra vergine + 2 eetl.
  • 1 bosjes peterselie
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 eetl. agavesiroop / honing
  • 1 citroen

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de cherrytomaatjes.
Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met twee eetlepels olijfolie, citroensap van een halve citroen en peper en zout.
Zet ze 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing.
Maal de peterselie fijn in een keukenmachine, voeg de olijfolie, cayennepper, agavesiroop en de overige sap en rasp van de citroen toe.
Laat de keukenmachine nog even draaien totdat de dressing goed vermengd is.
Hak de amandelen grof en rooster ze de laatste 10 minuten van de oventijd mee met de tomaatjes.
Snijd de sla en de komkommer en doe deze in een schaal.
Haal de tomaatjes uit de oven.
Meng ze door de sla en voeg de amandelen en dressing toe.
Hussel alles goed door elkaar.

Bron: Odin recepten

Terug