Carïbische pastasalade

Carïbische pastasalade

voor 2 personen

  • 1 maïskolf
  • 100 g volkoren pasta, bijv. penne of macaroni
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ madame Jeanette peper
  • 3 takjes koriander
  • halve mango
  • ½ limoen
  • 1 eetl. slasaus, 25% olie
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • gemberpoeder
  • gemalen komijn
  • 1 blikje krabvlees

Verwijder de bladeren van de maïskolf en trek de draden eraf.
Breng de maiskolf in ruim water aan de kook en kook de mais in 12 à 14 minuten gaar.
Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd met de botte kant van een mes de maïskorrels van de kolf.
Snijd het stuk ui heel fijn.
Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle reepjes.
Snijd de peper in kleine stukjes.
Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
Schil de halve mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de halve limoen.
Rasp wat van de schil en pers de halve limoen uit.
Maak een dressing van de slasaus, de olijfolie, geraspte limoenschil, limoensap, peper, gemberpoeder en komijn.
Laat de pasta uitlekken.
Meng de dressing, maïs, ui, paprika, peper, koriander en de mango door de pasta.
Verdeel het krabvlees in stukjes en schep ze door de salade.

Variatie
Vervang de krab door tonijn uit blik.

Rode ui over?

Bron: Jurino Ignacio
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug