Caraïbische mosselsalade

  • 1 kg verse mosselen
  • enkele blaadjes sla
  • 2 bananen
  • 3 ananasschijven in stukjes
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 2 eetl. citroensap
  • 6 eetl. olie
  • zout
  • peper
  • kant-en-klare pepersaus
  • 3 eetl. cognac
  • geschaafde amandelen

Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
Schrik ze met koud water af, neem ze uit de schelpen en dep ze droog.
Beleg een slakom met de blaadjes sla.
Vermeng de mosselen, de in plakjes gesneden bananen, de ananasstukjes en de mandarijnen en doe ze in de slakom.
Roer de overige ingrediënten tot een pikante saus en schenk die vlak voor het opdienen over de mosselsalade.
Schep voorzichtig om.

Bron: Astrid Veltman

Terug