Caesarsalade - I

  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. Worcestershiresaus
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • 1 zachtgekookt ei
  • ¾ theel. mosterd
  • 1 krop Romeinse sla,
    in stukjes van ongeveer 5 cm gescheurd
  • ½ kop croutons
  • ½ citroen
  • Parmezaanse kaas

Mix peper, geperste knoflook, Worcestershiresaus, azijn, ei en mosterd in een kom.
Droog de sla in een slacentrifuge of schone theedoek en doe in een grote slakom.
Daar overheen de croutons.
Knijp citroensap over de groente en meng losjes.
Voeg eidressing toe en meng alles goed.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Onmiddellijk opdienen.

Bron: Nl.culinair Huis Pagina
Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Caesarsalade - II

caesar_salade. (3K)

  • 1 krop Romeinse sla
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 1 pak Alpro® soya Reepjes licht gekruid
  • 100 g/stuk Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Alpro® soya Bakken & Braden
  • olijfolie
    • dressing
  • ¼ blok Alpro® soya Tofu Basis
  • 1 theel. Dijon mosterd
  • ½ citroen rasp en sap
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper

Snijd het brood in grove stukken en besprenkel deze met olijfolie.
Leg ze op een balplaat en rooster ze 10 minuten op 200 °C.
Bak de soya reepjes in de koekenpan in een scheut bakken & braden.
Was en droog de Romeinse sla.
Snijd met een dunschiller dunne plakjes Parmezaanse kaas.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker.
Meng ze met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de sla, de croutons en reepjes samen met 3 eetlepels dressing en garneer de salade met de Parmezaanse kaas.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug