Caesarsalade - I

  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. Worcestershiresaus
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • 1 zachtgekookt ei
  • ¾ theel. mosterd
  • 1 krop Romeinse sla,
    in stukjes van ongeveer 5 cm gescheurd
  • ½ kop croutons
  • ½ citroen
  • Parmezaanse kaas

Mix peper, geperste knoflook, Worcestershiresaus, azijn, ei en mosterd in een kom.
Droog de sla in een slacentrifuge of schone theedoek en doe in een grote slakom.
Daar overheen de croutons.
Knijp citroensap over de groente en meng losjes.
Voeg eidressing toe en meng alles goed.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Onmiddellijk opdienen.

Bron: Nl.culinair Huis Pagina
Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Caesarsalade - II

caesar_salade.
(3K)

  • 1 krop Romeinse sla
  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 1 pak Alpro® soya Reepjes licht gekruid
  • 100 g/stuk Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Alpro® soya Bakken & Braden
  • olijfolie
    • dressing
  • ¼ blok Alpro® soya Tofu Basis
  • 1 theel. Dijon mosterd
  • ½ citroen rasp en sap
  • 10 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper

Snijd het brood in grove stukken en besprenkel deze met olijfolie.
Leg ze op een balplaat en rooster ze 10 minuten op 200 °C.
Bak de soya reepjes in de koekenpan in een scheut bakken & braden.
Was en droog de Romeinse sla.
Snijd met een dunschiller dunne plakjes Parmezaanse kaas.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker.
Meng ze met een staafmixer tot een gladde saus.
Meng de sla, de croutons en reepjes samen met 3 eetlepels dressing en garneer de salade met de Parmezaanse kaas.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya


Caesarsalade - III

caesar_salade

  • 1 krop romeinse sla of 2 little gems
  • 1 mini ciabatta brood, of ander brood
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren gekookt
  • 1 eetl. olijfolie
  • keukenmachine of blender
 
    • voor de dressing
  • paar druppels Worcestershiresaus
  • sap van ½ citroen
  • scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • peper & zout
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. crème fraîche
  • optioneel: 3 ansjovisjes

Kook de eieren 8 minuten.
Maak de dressing: doe alles, behalve de olijfolie en crème fraîche, in de keukenmachine of blender en mix door elkaar.
Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf ondertussen rustig mixen, tot de gewenste dikte.
Roer als laatste de crème fraîche er door.
Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom met een 1 eetl. olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst.

caesarsalade
caesarsalade
caesarsalade
caesarsalade

Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de airfryer (HLF) 3 minuten tot ze knapperig zijn.
Snijd de sla grof en verdeel over borden.
Verdeel hier de croutons en flink wat Parmezaanse kaas over.
Snijd de eieren in partjes en leg op de salade.
Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige dressing.

Tip
Verdeel eventueel wat extra ansjovis over de salade.

Bron: Leuke recepten

Terug