voor 2 personen
|
|
Breng 30 - 40 cl water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over.
Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten beetgaar.
Giet eventueel het water van de bulgur en laat de bulgur afkoelen.
Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
Boen de citroen schoon.
Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
Meng de sperzieboontjes, bosui, tomatenblokjes en olijfolie door de bulgur en maak het op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, gemalen komijn en peper.
Hak de cashewnoten grof.
Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bulgursalade er op.
Strooi de cashewnoten erover.