Bulghursalade met bleekselderij en granaatappel

  • 100 g middelgrove of grove bulghur
  • 400 g bleekselder
    in schuine plakjes gesneden van 5 mm
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • ca. 20 g verse bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 eetl. fijngehakte munt
  • pitjes van de granaatappel
    • dressing
  • sap van een halve grote granaatappel
  • half teentje knoflook
    met een mespunt zout tot een pasta gewreven
  • 6 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Doe de bulghur in een kom en schenk er zoveel water op dat hij bijna onderstaat.
Laat hem 10 minuten staan tot hij zacht maar nog altijd behoorlijk al dente is.
Voeg indien nodig meer water toe, of laat hem in een vergiet uitlekken als hij te nat is.
Doe alle sla-ingrediënten in een kom, giet de dressing erover en voeg zout & peper naar smaak toe.
Doe de walnoten er pas op het allerlaatste moment bij omdat ze anders soms een bittere smaak en een vreemde kleur krijgen.
Ook de granaatappelpitjes doe je erbij op het laatst om af te werken.
Klop voor de dressing het granaatappelsap met de knoflook en olie tot een emulsie en breng op smaak met peper en zout.
Serveer meteen.

Bron: De Wassende Maan

Terug