Zachte broccolisalade met spek

  • broccoli, ca. 1 kg
  • 10 dunne plakjes spek
  • 1 grote rode ui
  • 50 g donkere rozijnen
  • 230 g mayonaise
 
  • 50 g suiker
  • 2 eetl. ciderazijn
  • ½ theel. zwarte peper
  • 75 g geroosterde zonnebloempitten (optioneel)
    of pepitas (pompoenpitten)

Knip broccoliroosjes in kleine stukken.
Snij de hardere buitenzijde van de stengels af en kap de zachtere delen in kleinere stukjes.
(Dit kan een dag eerder gedaan worden en opgeslagen in een plastic zak.)
Sauteer in een kleine koekenpan het spek todat het kanapperig is en zet het opzij.
Snij de rode ui in de lengte door en vervolgens in julienne reepjes.
Meng in een grote kom de broccoli, uistrippen, rozijnen en spek.
Roer in een kleine kom de mayonaise, suiker, azijn en peper door elkaar.
Combineer de dressing met de groenten, en koel het voor minstens 2 uren voor het serveren.
Meng het minstens één maal door elkaar tijdens het koelen.
Strooi de zonnebloempitten of pepitas erover alvorens te serveren.

Bron: "Amish Cooking from Quilt Country" van Marcia Adams. Gepubliceerd in 1989.
Gepubliceerd door: Wayne Boatwright in de nieuwsgroep rec.food.cooking

Terug