Broccolisalade met granaatappelpitjes en tartaar

Broccolisalade met granaatappelpitjes en tartaar

voor 2 personen

  • 500 g broccoli
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. (balsamico)azijn
  • peper
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 6 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 tartaartjes

Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
Laat de broccoli uitlekken.
Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Fruit de ui in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin.
Schep de uienringen op de tartaar en geef de aardappelen en de broccolisalade erbij.

Broccoli over?

Bron: Voedingscentrum

Terug