Broccolisalade

Broccolisalade

voor 2 personen

  • 500 g broccoli
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. azijn
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetl. pijnboompitten

Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
Snijd de olijven in plakjes.
Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.
Laat de broccoli uitlekken.
Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 à 25 minuten in een bodempje water gaar.
Bestrooi de schnitzels met peper.
Bak de schnitzels in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 6 cl water in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los.
Strooi de pijnboompitten over de broccolisalade en serveer de aardappelen en vlees met jus erbij.

Olijven over?

Bron: Voedingscentrum

Terug