Italiaanse broccolibloemkoolsalade

  • 1 stuk bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 stuk broccoli, in kleine roosjes
  • 25 zwarte of groene olijven, in plakjes gesneden
  • 200 g geitenkaas, verkruimeld
  • pijnboompitten, licht geroosterd
    • voor de Italiaanse dressing
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. mosterd (liefst van de reformwinkel)
  • 1 theel. honing
  • 1 theel. oregano
  • 2 eetl. citroensap
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • zout en versgemalen zwarte peper

De bloemkool en broccoli kort stomen (2 - 3 minuten) in een stoompan, koud afspoelen.
Meng alle groenten.
Voor de dressing
Snijd de ui fijn.
Meng de ui met de mosterd, uitgeperste knoflook, oregano, honing, zout en zwarte peper naar smaak.
Klop voorzichtig het citroensap erdoor, daarna de olijfolie.
N.b. als je de dressing blendert wordt hij zo dik als mayonaise.
Verdeel de salade over vier bakjes.
Schep de dressing over de salade.
Strooi de kaas en de pijnboompitten er op het laatste moment over.

Tip
Deze dressing is ook heerlijk over een salade met rucola, pijnboompitten, ui, geitenkaas en olijven.

Bron: Eatzo

Terug