voor 2 personen
|
|
Snijd het stukje sjalot heel fijn.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
Maak een dressing van olie, sinaasappelsap, mosterdpoeder, sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 7½ cl water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
Geef de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.