Broccolisalade met avocado, tonijn en aardappel

Broccolisalade met avocado, tonijn en aardappel

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 500 g broccoli
  • ½ rode ui
  • 2 avocado’s
  • 1 blikje tonijnstukken in water
  • 1 eetl. mosterd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • zout
  • peper

Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten met zout.
Snijd de broccoli in kleine roosjes, blancheer een paar minuten in kokend water, giet af en spoel na met koud water.
Snijd de rode ui in dunne halve maantjes.
Snijd de avocado’s in blokjes.
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
Giet de aardappelen af, spoel na met koud water en snijd in blokjes.
Maak een dressing van de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, azijn, zout & peper en meng met de aardappelen in een schaal.
In een andere schaal meng je de broccoli, rode ui, avocado en tonijn met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout.
Leg een laagje aardappelen op een bord en schep hier 2 tot 3 eetlepels van het broccoli mengsel op.
Je serveert de salade lauwwarm.

Tip
Strooi vlak voor het serveren nog wat geroosterd amandelschaafsel over het gerecht.

Bron: Spar

Terug