Bretonse garnalensalade

voor 2 personen

  • 100 g peultjes
  • 1 bolletje gember
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. olie
  • 4 eetl. tomatenketchup
  • 100 g Noorse of Hollandse garnalen
  • azijn
  • bieslook

Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in enkele minuten gaar.
Snijd het bolletje gember fijn.
Snijd de ansjovis in stukjes.
Snijd het sjalotje klein.
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
Voeg de gember en de ansjovis toe en laat de stukjes ansjovis smelten.
Voeg de tomatenketchup toe en laat de saus afkoelen.
Schep er de garnalen door en maak het geheel op smaak met peper en eventueel nog wat azijn.
Verdeel de peultjes over 2 borden en schep de garnalen er op.
Garneer met wat bieslook.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht bief met sjalotjes in rode wijn, sperziebonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug