Bresaolasalade met oude kaas

Bresaolasalade met oude kaas

  • 80 g bresaola
  • 80 g oude snijdbare boeren-Goudse
  • 2 little gems of mini-romana's
  • 1 lente-uitje
  • genoeg hazelnootolie, of olijfolie extra vierge
  • 4 eetl. sherryazijn

Haal de plakjes bresaola los van elkaar.
Rol ze op en snijd ze heel dun in reepjes; zoiets heet een chiffonnade.
Trek met de kaasschaaf schilfers van de kaas.
Snijd de little gems in de lengte door en daarna dwars in zeer dunne plakjes.
Snijd het lente-uitje schuin in dunne plakjes.
Meng de sla en lente-ui met wat olie, zout en de azijn.
Verdeel over 4 borden.
Strooi daar de schilfers kaas over en bekroon met plukjes bresaolachiffonade.
Druppel wat olie over en rond het gerecht.

Bron: Onno Kleyn

Terug