Braziliaanse sinaasappelsalade met chayote

  • 1 - 3 chayotes (custard appels)
  • 1 - 2 sinaasappels
  • een paar lente-uitjes
  • koriander
  • peterselie of munt ter garnering
    • dressing, indien gewenst
  • 1 eetl. olijfolie
  • het sap van de sinaasappels
  • het sap van 2 limoenen
  • zout & peper

Ontvel en ontzaad de chayote.
Rasp de chayote en doe in een kom.
Snij de sinaasappels in schijfjes en hak het witte gedeelte van de lente-uitjes grof.
Voeg dit toe in de kom.
Meng alle ingrediƫnten van de dressing goed door elkaar.
Proef hoeveel sap van de sinaasappel lekker is.
Voeg toe aan de kom en schud door elkaar.
Zet het voor 30 minuten in de koelkast.
Schud nog een keer door elkaar en serveer met de fijngehakte kruiden.

Bron: De Wassende Maan

Terug