Bonte pastasalade

  • 400 g pasta
  • 150 g Emmentaler kaas
  • 150 g rauwe ham
  • 150 g salami
  • 2 appels (granny)
  • 4 tomaten (roma)
 
    • voor de dressing
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • versgemalen peper
  • beetje zout

Kook de pasta (bijv. penne) giet af en spoel met koud water.
Meng de ingrediënten voor de dressing en doe de dressing vast bij de nog warme pasta (dan mengen de smaken goed).
Kaas, ham, salami, tomaat en appel in kleine blokjes.
Als de pasta wat is afgekoeld, de rest er doorheen scheppen.

Variaties
Ketchup vervangen door pesto.
Bij de dressing knoflook toevoegen.
Peterselie vervangen door bieslook.
Tomaat vervangen door kerstomaatjes.
Aanvullen met blokjes mozarella.
Aanvullen met blokjes paprika.
Aanvullen met geroosterde pijnboompitjes.

Bron: PM3 Receptensite

Terug